Terug naar 2009

Haagse beemden nieuws (09)

14 september 2009
Haagse Beemden-Giegeldonk – Op het voetbalterrein van WDS aan De Ganzerik werd afgelopen weekend de 2e Giegeldonkse zeskamp georganiseerd door Giegeldonkers Stefan Bruyninckx, Ger Reynart, Chantal van Wanrooij en Niek Nuitermans. Deze heren en dame hadden er ook dit jaar weer flink werk van gemaakt. Gelukkig werkte het weer mee en dus waren alle ingredienten aanwezig om er een gezellige, ludieke en sportieve middag van te maken

Door: Corne van Riel

Jammer genoeg kende dit ludieke sportspektakel, waaraan vijf teams deelnamen, niet zoveel publieke belangstelling. Maar dat mocht de pret niet drukken. De  teams moesten de zes onderdelen en een gezamenlijk eindspel spelen. Een hele klus om dat tot een goed eind te brengen. De organisatie had er, zoals gezegd, weer alles aan gedaan om  spectaculaire spellen te bedenken en te bouwen. Natuurlijk mocht de traditionele zeephelling niet ontbreken. Uiteraard zorgde dit alles voor veel hilariteit en een gezonde rivaliteit.

Klokslag 13.00 uur werd het startschot gegeven. De teams moesten oa. waterballonen gooien, steltlopen en een vlot bouwen, bal doorgeven op stalen railsen e.d. Het jeugdteam Giegeldonk was niet kapot te krijgen. Muziekkapel De Fiepers waren in het grijs, versierd met vrolijke noten, CV ‘t Is Wa, was weer niks, CV D’ Ouwe Doos kwam als Indianenstam en de dames en heren van Giegeldonk, incl. hofkapel de Bimde Blaozers, waren al snel blauw. We hebben het dan natuurlijk over de kleur van de shirts.

Het was prachtig weer en het vakantiegevoel kwam bij velen weer opborrelen, dus ook de bar werd goed bezocht. Gezellige nederlandstalige muziek klonk over het veld  terwijl, er een aangename geur hing van schuimend bier en gebakken uien voor op de niet te vermijden hamburgers. Er was aan alles gedacht.

Na afloop maakte de organisatie, scheidsrechters en juryleden de einduitslag bekend, waarna de deelnemers, onder het genot van een drankje, hun ervaringen uitwisselden en bijkwamen van alle vermoeienissen. Uiteindelijk werd het team van De Fiepers eerste en verdienden een fust bier (dat zeker aan hen besteed is).

Op het terras werd nog tot laat nagenoten van deze geslaagde zeskamp. Sommige teams zinnen nu al op revange voor volgend jaar. U doet dan toch zeker ook mee met uw vereniging, club, elftal, straat?  Iedereen is welkom. Opgeven kan via (www.giegeldonk.nl of via e-mail via zeskamp-giegeldonk@hotmail.com).
Zorg dat je er volgend jaar bij bent en er over mee kunt praten.

Bron: CV ‘T Is Wa, Joost – Haagsebeemdennieuws.nl, Corne Van Riel