Terug naar 2009

Ontgroening

Januari 2009: Ontgroening

Als nieuw lid bij een vereniging heb je een hoop dingen te leren en wordt je vaak “ontgroend”. Gelukkig gaat het bij CV T is Wa niet zoals bij studentenverenigingen. Ik heb het dus niet over het naar binnen werken van een paar liter wijn (geloof me, 4 wijntjes en ondergetekende ligt onder tafel) of het feit dat je vaak voor schut wordt gezet (daar ben ik zelf al erg goed in). Wat ik er wel mee bedoel is het leren van nieuwe dingen.

Het eerste wat me geleerd werd toen ik me weer bij de vereniging voegde is het openen van een blik verf. Spannend!! Ik kreeg het voor elkaar om éérst mijn broek onder de verf te krijgen, nog voordat er überhaupt een druppel zat waar hij hoorde (dit bedoel ik dus met: ik ben erg goed in mezelf voor schut zetten).

Nog iets wat ik geleerd heb is hoeveel moois je kan maken met papier en behangselplak. Dat is: als je weet hoe het werkt. Voor de gevorderde plakkers onder jullie; voor een beginner is het best moeilijk! De goede kant naar beneden houden (anders wil hij niet zo goed plakken), geen ruimte overlaten tussen de stukken (ja maar, alles is wit! Hoe zie je dat nou?) en vooral: zorgen dat de papiertjes niet scheuren.
Wat een hels karwei!

Dan gaan we dus maar gauw wat anders zoeken dacht ik: en hoera! Er moest worden genaaid.
Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Naaimachine aan (uiteindelijk door wat technisch inzicht van de mannen gelukt zonder gebruiksaanwijzing), kleding eronder (goh…welke kant moet de zoom?) en naaien maar.
Dacht ik…
Het rechthouden van de stof is al een werk op zich. Mocht dan ook de draad nog uit de naald gaan dan ben je helemaal ver van huis (hoe moet ie nou terug? Moet ie dan niet ergens nog doorheen?).
Nee…zonder de hulp van de rest van de vereniging ben ik echt nergens.

Of zij nog wat aan mij hebben? Nou… ik zorg in elk geval voor hilarische situaties en met wat teamwork komt het alsnog allemaal wel goed. Jullie zullen nog even moeten wachten op het resultaat, maar ik beloof jullie: de moeite waard is het zeker. Op naar de volgende reeks nieuwe ervaringen met carnaval!

Annemarie