Terug naar 2006

Cultuurshock

November 2006: Cultuurshock

Hier weer even een berichtje vanuit het zonovergoten (nou ja goed..voor deze tijd van het jaar een paar graden warmere) Zuid-Duitsland.
De site bekijken ging hier niet zo goed afgelopen tijd, aangezien ik een nieuw stekje heb gekregen (ga de andere kant van de stad eens markttechnisch onderzoeken ;)).
Op dat nieuwe stekje wilde internet maar niet lukken, maar hé..het werkt weer sinds gister en ben weer van alles (denk/hoop ik toch) op de hoogte.

Op de 11e van de 11e heb ik natuurlijk alleen maar aan carnaval lopen denken (heeft iedereen de gadgets al opgelost?). Ik zat nog te twijfelen of ik met een aantal mensen mee naar Frankfurt zou gaan om daar de 11e van de 11e te gaan vieren, maar ben blij dat ik daar niet heen geweest ben. Aan de verhalen en foto’s te horen en zien was het verschil met Nederland behoorlijk groot.
Wat er zo anders is?
Stel je eens voor…je hebt gehoord dat er ergens carnaval gevierd gaat worden, wat doe je dan? Ten eerste ga je je natuurlijk verkleden, aangezien dat nu eenmaal bij het vieren van carnaval hoort. En natuurlijk ben je van plan wat alcohol te gaan drinken, toch?
Zou je dan niet een beetje verbaasd staan te kijken als je dan buiten moet blijven staan? Omdat ze vinden dat je verkleed en met alcohol het gebouw niet binnen komt?
Ik wel. Degenen die er geweest waren (voornamelijk Mexicanen en Spanjaarden) hebben nu dus het idee dat carnaval buiten op straat voor de kerk staan te zuipen betekend….right. Vandaar dat ik blij ben dat ik in februari gewoon weer met de rest van de CV gezellig en relaxed carnaval kan gaan vieren.
Kan er nu al niet op wachten!

Annemarie