Terug naar 2008

Eerste harinkje

“Het eerste Harinkje” Premiere
Prins Markus is een man van tradities en gewoontes en wil dit graag met alle Giegeldonkers delen. Bovendien is hij een Bourgondier 1e klas en van daaruit een groot visliefhebber. Daarom is iedereen door hem uitgenodigd de premiere van “Het vangen van het Eerste Harinkje” bij te wonen en mee te maken.

In het Bredase is er iets als bierproeven bij de brouwerij. Daar wordt gekeken of het bier geschikt is om met carnaval te consumeren. Dat dient eigenlijk ook te gebeuren voor het haringhappen tijdens het carnaval en op Aswoensdag. Stel dat de haring onvoldoende scoort, dan kunnen we misschien beter overschakelen op kibbeling of vissticks.

Daarom komen we 13 januari om 15.30 uur in de Texashoeve aan de Rietdijk bijeen om het mysterie van “het eerste harinkje” samen te ondergaan en op te lossen.

De haring zal “gevangen” en schoongemaakt moeten worden. Als de haring schoon is, is het grote moment daar. De Prins gaat de haring keuren en zal vervolgens wel of niet zijn goedkeuring geven.

Bij goedkeuring komen de vismeisjes op, want de Prins wil deze goddelijke smaak graag delen en opent officieel de haringproeverij en alle aanwezigen mogen proeven onder het genot van gezellige muziek en een goed gesprek.
Het eerste fust zal door het register der Oud Prinsen geschonken worden.

We hopen dat iedereen van de partij zal zijn om dit speciale Giegelmoment te koesteren.

Prins Markus, Prins van Giegeldonk.

Dat was de uitnodiging die wij kregen…

En waar feest is… is CV ‘T Is Wa