Terug naar 2006

Spelletjesmiddag

Georganiseerd door: Claudia en Janneke

Datum:15-10-2006

Op zondag 15 oktober jl. was het dan zover! De activiteit spelletjesmiddag was na ruim een jaar lang wachten eindelijk zover! Een gewone spelletjesmiddag mocht het natuurlijk niet zijn en de organisatie moest er dan ook creatief mee omgaan!
De organisatie van deze middag werd gedaan door 2 leden die tot het jongste gedeelte behoren van de vereniging, dit moest dus wel goed gaan komen! En het kwam goed en hoe!

Ruim voor dat de middag plaats vond had iedereen een uitnodiging ontvangen met daarop het verzoek om er zo kinderlijk mogelijk te uit te zien en met als inspiratie de tijd van toen je oma ongeveer 10 jaar was!
Zelf deed de organisatie ook wat met hun kledingkeuze zodat niemand buiten de boot zou vallen!
Er waren vele voorbereidingen nodig om een middagvullend programma te organiseren. Er werd gezocht naar spelletjes, daar waar nodig met de nodige aanpassingen, muziek, geschikte hapjes en drankjes en natuurlijk ook heel belangrijk de volgorde van dit alles om het tot een geheel te maken.
De middag begon om 12.00uur. Iedereen kwam uitgedost volgens omschrijving op de uitnodiging aan en de gezellige middag kon beginnen. Onder het genot van een glaasje ranja met een rietje werd er duidelijk gemaakt wat wij als organisatie voor ogen hadden voor de middag zonder daarbij duidelijk te maken wat hen precies te wachten stond.
Er was een plattegrond gemaakt met daarop de hoofd- en tussenspellen en waar dat deze plaats vonden.
Er kwamen allerlei spelletjes aan bod die op kinderfeestjes jaren geleden ook al populair waren. Denk hier bij aan spijkerpoepen, stoelendans, ezeltje prikken (in een moderne vorm), kegelen, koekhappen en snoepje onder water zoeken.
Deze ouderwetse spelletjes werden afgewisseld met spelletjes meer uit deze tijd zoals solo, yahtzee, vragenquiz, dominostenen zetten, party en co en ook de klassieker mens-erger-je-niet!

De middag vond plaats onder het genot van een drankje zoals cola, sinas en spa rood en van een hapje als spekjes, frietjes chips, nibbiit en kronkelchips.
Als laatste hadden we gekozen voor pictionary met vingerverf! Iedereen kreeg een woord toegewezen wat met carnaval te maken had en moest dit met vinger verf uit gaan werken.
De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking. Wie had de meeste punten verzameld met de spellen?! De 2e en de 3e prijs, de troostprijs en ook niet te vergeten de prijs voor de kleding.

1e prijs een verrassingspakket: Bart
2e prijs een zak snoep: Joost
3e prijs een snoepkoker: Rian
Troostprijs een pakje zakdoekjes: Jan
Kledingprijs een iris cheque: Joost

Het was een geslaagde middag waarbij we veel gelachen hebben en ik hoop dat die mening met mij gedeeld wordt!

Alaaf!

Claudia