Terug naar 2006

Al 11 jaar ’t is wa

Al 11 jaar ’t is wa
CV ’t is wa is elf jaar geleden ontstaan uit de ouderraad van de Regenboogschool. Het logo van deze vereniging is een houten puzzel.
De samenstelling is intussen wel wat veranderd. Tijdens de jubileumviering werd gelijk de nieuwe kleding van de vereniging geshowd. Ook oudleden waren uitgenodigd

Zaterdag 21 januari heeft CV ’t is wa hun jubileum gevierd. Voor al diegene die het niet weten: elf is het getal waarop de carnavalsviering een jubileum kent. Vele bezoekers waren van de partij in de Texas Hoeve.
Prins Marius kwam het feest opluisteren met zijn hofkapel de Bimde Blaozers. Ook CV Wellus, waarmee een zeer goed contact is, was aanwezig.

CV ’T Is wa doet al jaren mee aan de optocht in Giegeldonk met zeer fraaie creaties. Voor hen is meedoen belangrijker dan winnen.
In Giegeldonk lopen ze al 10 jaar mee, want ze hebben een jaar adempauze genomen. Maar ook het meedoen aan de optocht in het Kielegat is niet vreemd voor CV ’t is wa. Omdat ze in huis bouwen is het bouwen van een wagen niet mogelijk. Maar de uitvoeringen zijn er niet minder ludiek om.
De spot drijven met allerlei zaken is vaak het uitgangspunt voor de creatie. In dit jubileumjaar zal de creatie iets met elf te maken hebben. Ze doen nog erg geheimzinnig over het eindproduct.
Maar een ieder die komt kijken naar de optocht in Giegeldonk zal het herkennen.

Logo eren
Het is een club die bekend staat om hun houten puzzels. Tijdens de elfde van de elfde viering start de verkoop van de houten puzzels. Ieder jaar weer een nieuwe opdracht voor het volk van Giegeldonk. Er is behendigheid of een truc voor nodig om de oplossing te vinden. Voor veel bezoekers is het steeds weer een strijd om te winnen van het puzzeltje. De opbrengst wordt gebruikt voor de clubkas.

Het vieren van carnaval
Dat ze carnaval kunnen vieren laten ze al jaren zien. Iedere dag als de bar gaat sluiten gaat CV ’t is wa als laatste naar huis. Maar als het fluitje gaat gaan ze zonder mokken. In polonaise verlaten ze het kraaienest.
Ze dragen carnaval in de Haagse Beemden een warm hart toe. Samen met CV Wellus praten ze over het feest en of ze als carnavalsvereniging nog meer kunnen doen. En zowel voor de wijk als onderling proberen ze van alles.

Bron: CV ’t Is Wa, Joost – Haagsebeemdennieuws, Nick Janssen