Terug naar 2009

De Huifkar

Column juli 2009

De huifkar.

Heel even hadden we bij C.V. ‘Tiswa een nieuwe opslagplaats in de vorm van een huifkar.
De kar was rood met geel gekleurd en zat vol met goede ideeën, nieuwe kostuums, spelletjes en bouwmaterialen. Hij stond in de zon op een afgelegen plek, waar haast niemand hem kon zien. Alleen leden van C.V. ‘Tiswa konden de inhoud van onze spiksplinternieuwe huifkar van binnen bekijken. Het binnenstappen van deze spannende kar betekende uur na uur de beste ideeën voor de komende optochten. Misschien lag het aan de drank die, zelfs met onze leden, nooit opraakte. Een ideale locatie dus.

Tot hij op een bepaald moment zomaar verdween. Hij loste op in het niets en werd vervangen door een andere setting, ergens in het bos van mijn dromenland. Uit alle macht proberen hem terug te vinden bleek nutteloos en ik bleef verloren achter. Na lang woelen en draaien opende ik mijn ogen en ik wist meteen: die kar zie ik waarschijnlijk nooit meer terug.

Niet de onmogelijkheid van het vinden van de kar is erg. Wat mij het meest frustreert is dat ik me wel kan herinneren hoe de huifkar eruit zag, maar er geen enkel schitterend (al zeg ik het zelf) idee voor komend carnaval is blijven hangen. Die droom was dus blijkbaar nergens goed voor, of vergis ik me daarin?

Een huifkar is niet terug te vinden in een dromenwoordenboek (er dromen blijkbaar weinig mensen over huifkarren) en ik kan zelf alleen maar gissen naar de betekenis. Gezien het zonnetje op de afgelegen plek zou het kunnen zijn dat we deze zomer een hoop goede ideeën verzinnen. Het zou ook kunnen zijn dat niet de huifkar, maar het bijbehorende paard de oplossing is. Moeten we een activiteit plannen in de vorm van paardrijden om de creativiteit te bevorderen? Of is het antwoord heel simpel en lag het aan de drank?

Onze vereniging kennende zal het antwoord dicht bij drank in de buurt liggen. Mijn oproep is dan ook aan iedereen om zoveel mogelijk drank te doneren aan onze vereniging ter stimulering van de brainstorm.

Alvast bedankt!

Annemarie