Terug naar 1996

Carnavalsvereniging ‘T IS WA

Carnavalsvereniging ‘T IS WA

De laatste tijd ontwaren wij regelmatig een geel-rood gekielde groep tijdens carnavalsfestiviteiten. Een vertegenwoordiger van de redactie van deze krant vroeg aan een van de leden van deze groep om eens uit te leggen wat voor kluppie zij nou waren. Het antwoord luidde als volgt: ‘T is wa met d’n groep “T IS WA”

Wat ’t voorstelt is moeilijk uit te leggen, want: wat ’t is, is niet wat ’t zal worden, laat staan wat het zal zijn. Maar toch ’n poging: op dit moment is het een groep van circa 20 Ervers, Weiders, Donkers, Beemders en Moeren, kortom een internationaal gezelschap

Gezamelijk doel: het verwerven en beleven van gezelligheid. De afgelopen maanden hebben we ’t gezellig kunnen houden met culinaire (barbeque), organisatorische (ouwehoeren), sportieve (volleybal-toernooi) en ambachtelijke (bouwen voor d’n optocht) activiteiten, maar nu zijn we d’r helemaal klaar voor: Carnaval in Giegeldonk. Als we ons rijdende staande hebben kunnen houden in d’n optocht, komen we daarna een paar dagen aansterken in de Beemdentil.

Ge bent gewaarschuwd: wordt ’t oe geel en rood voor de ogen in d’n Til, dan zijn het geen papagaaien, maar dan is ’t ‘T IS WA, zodat ge na de carnaval kunt zeggen: ’t Was wa met ‘T IS WA!

Zeg nou zelf beste lezer, de gekkigheid druipt erafhe, maar wel “oerend” gezellig, denken wij.

Bron: C.V. ‘T Is Wa, Joost – Haagse beemden Nieuws (denkt de webmaster)